Kamu-flázs...

A camouflage francia szó (ejtsd : kamufálzs) eredeti jelentése álcázás. A sminkelés, a divat világában pedig erős fedést jelent. De miért is írok erről?

Szerintem mindenki használ Kamu-flázst :) A nők smink formájában is "nyomják" az erős fedés technikáját, a férfiak pedig alapozó nélkül ugyan, de szintén elvárások mögé rejtik a valódi arcukat. Acélosnak mutatják magukat miközben félnek ha a szemük sarkából kicsorduló könnyet meglátja az éppen aktuális barátnőjük...

Mindannyian használunk maszkokat, amikkel elrejtjük az igazi énünket, a bennünk rejlő szépséget az ISTENI szikrát. Kár ezt tagadni, ám ideje ezzel szembe nézni. Félünk megmutatni magunkat a barátaink, a  családunk a közvetlen környezetünk és a társadalom egésze előtt. Ma este erről beszélgettem vacsora közben a Csillával. Ránk mért szerepeknek akarunk megfelelni. A sikernek a gazdagságnak az intellektusnak a fogyasztói társadalomnak. Vagyis minél többet fogyasztunk annál jobban betgaozódunk a rendszerbe és termékek, érzések által azonosítjuk magunkat. Tehát megvesszük a világ legjobb sörét, a patyolat tisztaságot, az együtt veled érzését a T-mobile-nál, az élvonalat a régi Pannon GSM-nél vagy épp az Adidast a mindörökké sportot. De ezek összességében nem mondanak rólunk semmit sem, csupán definiálják az anyagi helyzetünket és a külsőnkett.  Hiszen Te is tudod, hogy L'oreal , mert megérdemled és az a durva, hogy így is gondolod, mert elhiszed a pillanatnyi luxus csodáját.

Ha meg szeretnélek ismerni, ezekből nem tudom meg, hogy sírsz-e ha látsz egy szivárványt, tudsz-e énekelni a nyári napsugárban vagy mezítláb táncoltál-e a zivatar után a gőzölgő aszfalton és megcsodáltad-e a tegnapi hullócsillagokat.

Jöttél-e haza egy buliból úgy, hogy a kedvenc előadód dalát énekelted félhangosan és nem érdekelt, hogy épp hamis vagy-e vagy sem vagy ki hall és lát téged. Merültél-e áhitatba a közeli kis kápolna csendjében, melynek ajtaja nyikorog ha kinyitod, miközben lenyomod a rozsdás kilincset. Majd térdre estél-e az oltár előtt, miközben Jézus szeretőn rád figyelt és észrevette a mezítelen lelkedet.

Máté használsz kamu-flázst? Igen beismerem, hogy mindennap  használok kamuflázst. Bár az én esetemben durva lenne az erős smink. Ugyan Gaultier kifejlesztette a férfi kamuflázst, de én nem kívánom használni, mert akkor már tényleg elbújnék a világ elöl...

Ki egy maszkot/álarcot visel ki pedig ezret. Mindegy is mennyit hordunk magunkon. Azt gondoltam, hogy jó ember vagyok, de rámutattak, hogy törekszem ugyan a jóságra, de a bennem égő tűz és szenvedély erősebb nálam - még. Tudom, hogy némi segítséggel leküzdöm a szenvedélyt és a bennem lobogó lángot sikerül megszelidítenem.

Türelem kell hozzá és rengeteg idő. Már elindultam a változás útján és végig fogom járni. Az elhatározásom szilárd és rendíthetetlen. Csoda lesz a vége...

Most belépek a fürdőszobámba, a tükörbe nézek és látom azt a tiszta és egyszerű lényt, aki vagyok. Hideg vízzel megmosom az arcom és elmosolyodok, miközben a tükörképem visszamosolyog rám.

Köszönöm a felismerést. :)

Az ihletet Brandy Camouflage című száma adta, egy igazi RandB dal táncolnék is rá, ha lenne kivel... Akit felkérhetek egy táncra egy pohár bor mellett az írjon nekem privát üzenetet.

(Ajánlom ezt a rövid monológomat a Csillának az Évának az Anyukámnak az Apukámnak a Juditnak a Dávidnak az Andikának és a többi meg nem nevezett Barátomnak és Ismeretlen Ismerősömnek.)