A télapó hozta...

Már egy ideje gyógytornára meg gyógymasszázsra járok a Kútvölgyi kórházba. Ma délután ismét útnak eredtem a szokásos terápiámra. Az elmúlt három foglalkozás óta az SMR henger egyéni használatát tanulom a gyógytornászomtól Katalintól.

A masszírozó hengert a teljes testsúly segítségével átgörgetjük a problémás izmokon, így a kifejezetten lassú görgetés hatására a letapadt izmok fokozatosan ellazulnak. Mindeközben pedig az izmokban lévő csomók szép lassan megszünnek létezni. De nem akarok hazudni senkinek sem...Ez a terápia, ami a merev izmot és az izmpólyát egyaránt regenerálja/puhítja nagyon-nagyon fájdalmas. Ma megint azt éreztem a 25 perces gyógytorna végén, hogy én bizony nem fogok tudni hazamenni sem. (Szerencsére ez nem így történt.) Őszintén bevallom Nektek, hogy a múlt pénteken és most is kicsordultak a könnyeim....

 img_9224.jpg

Az előző alkalommal rájöttünk arra, hogy az elülső és az oldalsó combizmom van a legjobban összehúzódva, mert a hátsó combizmom, meg a vádlim egyáltalán nem fájt a hengerterápia után, ellentétben a combom többi részével. Az elülső combizmom tehát összehúzódik és egymáshoz húzza a térdeimet befelé, ezért járok olyan speciálisan. Meg kell nyújtani ezt az izmot még jobban, nincs mese. Le kell küzdenem a fájdalmamat.

A hengerezés után elmentem masszázsra, amibe ismét sikerült kicsit belealudnom, annyira, hogy még a nyálam is kifolyt. Végül levezetésként sétáltam egy megállót hazafelé a Kútvölgyi lejtön. De már megint nem bírtam magammal. A fájdalom és a csigatempó ellenére úgy döntöttem, hogy elmegyek a Decathlonba és megveszem magamnak a saját  hengeremet, hogy végre otthon is tudjam kínozni magamat. :) Jót fog tenni a hátamnak is, ami szintúgy tele van izomcsomókkal.

Este fél 8-ra értem haza. (No comment.) Vacsora után pedig vettem egy hosszabb forró zuhanyt. Ekkor azt is észrevettem, hogy a  combizmom olyan puha lett, mint a vaj... :)

Alig várom, hogy reggel legyen... :) A henger a láb mellett a felső test és a karok erősítésére is jó, hiszen görgetni és tartani kell magunkat rajta, akár a planking-nél. A lila a kórházi változat, a fekete a sajátom, ami még jobban átgyúrja az izmokat, mert egyenetlen a felszíne -  könnyen lehet, hogy sírni fogok? :) Erről mindenképen beszámolok Nektek...

img_9362.jpg