A kaotikus 41-es...(vagy 14-es)

Ma - november 14-én - 41 éves lettem. Egyáltalán nem érzem ezt, semmilyen szinten sem. De azt le kell szögeznem, hogy ez volt az eddigi legfurcsább születésnapom. Röviden elmesélem Nektek, hogy miért gondolom ezt...

Reggel az irodai munkám után el kellett mennem a Kútvölgyi Rendelőbe, délután 14:00 órára, egy ortopédiai kivizsgálásra. Ezer meg egy éve nem voltam már orvosnál és jóga ide meg oda utólag úgy gondolom, hogy néha jó ránézni a dolgokra, még akkor is, ha azt érzed, hogy minden rendben van veled. Szerencsére Zita felajánlotta, hogy elkísér, így nem kellett egyedül belépnem az oroszlán barlangjába. A közvetlen munkatársaim is cukik voltak és drukkoltak nekem, és ezt utólag is Köszönöm Nekik - meg a Julinak is.

A Kútvölgyi meg még mindig olyan, ahogyan kettő éve otthagytam. Kissé lepusztult és folyton eltévedek benne. Most is nehezen találtam meg a gyógytornász és gyógymasszázs részleget, de a kaotika ezután még tovább fokozódott...

13:00 órára már megérkeztünk és Mi voltunk az első betegek, szuper, legalább hamar túl leszek rajta - gondoltam, de végül fél 4 után végeztünk...Az ortopédsebész fél 3 után hívott be, megnézte a leleteimet és felvett egy teljes státuszjelentést is. Azt kértem, hogy a karokat, a csípőt, a térdeket meg a bokát is nézzük meg jó alaposan. Elmondtam neki, hogy naponta 1 órát jógázom, és nyújtásokat is csinálok, és megkérdeztem azt is, hogy lenne-e esély egy esetleges operációra... A kérdésekre a következő választ kaptam:

Bár negyvenegy évesen inkább harmincegy évesnek érzem magam fizikailag és mentálisan is, ám a születési dátumomat még én sem tudom megváltoztatni. Pedig van egy titkos varázs mantrám: az AUM. Az én koromban viszont drasztikus operációk egyáltalán nem javasoltak. Egyenlőre az orvosi masszázsnál és a kontraktúra nyújtásnál maradtunk, ami hatásos, de fájdalmas művelet. Januárban pedig balneoterápiát is felírnak nekem, meg persze ortopéd cipőt is, ha szeretném. Tehát majd vissza kell menni a rendelőbe...Puff neki. Viszont, a terápiáért minimális térítési díjat kell fizetnem, hiszen tőlem is vonnak le TB járulékot...(Így minden herce-hurca ellenére megéri a dolog nem?) Azt is megerősítette a doktor úr, hogy látszik, hogy foglalkozom a testemmel, mert fejlett a combizmom ésatöbbi...(Szóval legyetek test-tudatosak, de ezért sokat kell majd dolgoznotok magatokon.)

Addig pedig semmi más dolgom nincsen, mint Nyújtani, Nyújtani és Nyújtani... A végén nehogy olyan hajlékony legyek, mint egy balett táncos.... Jó ez nem biztos, hogy megtörténik, de az tuti, hogy egy év múlva fejen fogok állni a fal mellett, csak a hasizomra kell gyúrni még egy keveset, a fejenállás előkészítő ászana már egészen jól megy, Hála a Beának :) A vizsgálatok után az indiai Indigó Étteremben kötöttünk ki az Oktogonnál és Zitával végig ettük az egész Étlapot. Közben persze egy csomót humorizáltunk, mert csak nekem lehet olyan szülinapom, amikor ahelyett, hogy az asztal tetejéről rugdosnám le a pálinkás poharakat, inkább egy orvosi rendelőben töltöm az időmet. Kissé morbid nem?

Szóval, az, hogy miről beszélgettünk maradjon a Mi titkunk de lehet, hogy egyszer még felkapjátok a fejeteket az tuti... :) Este 10 után hazakísértem a barátomat, és ekkor megtörtént a baj...:( Visszafelé a villamoson jöttem rá, hogy a kesztyűmet és az ajándékomat az INDIGÓBAN hagytam, így mit volt, mit tenni, visszarohantam a szatyromért. Legközelebb persze majd az eszemet és a fejemet fogom elhagyni valahol, mondaná a Kemény tanárnéni, úgy alsó tagozat harmadik osztályában Balatonfűzfőn... Dehát oda járok nem, hisz még csak 41 vagyok. :)

Az Étteremben elrakták a csomagomat, és persze Ők is megmosolyogtak, mikor zihálva beesetem az  ajtón úgy zárás előtt 10 percel. Mondtam is távozáskor: "Nyugi, röhögni ér...." Viszont abban is biztos vagyok, hogy visszamegyünk még hozzájuk, mert Isteni volt a kaja és sokat nevettünk. Egyszóval JAJ AZ INDIGÓNAK, de most komolyan :) És köszönöm az ajándék pálinkát is. Mert a pálinka jó, a pálinka finom, a pálinka megszépít mindent és az idegeknek is jót tesz. És mivel hivatosan is még öregebb lettem, mint voltam, így az ISTENI GEORGE-dzsal köszönném meg Mindenkinek, aki írt nekem viberen, sms-ben, személyesen felhívott, élőben gratulált -, mint például a kollégáim, Ádám, Lia, Edit,  Ágika Tünde és az Erna is az 1-es kapunál. De Tényleg Mindenkinek, Mindent köszönök, Tiszta Szívből... Jó, hogy Vagytok Nekem így mindannyian Együtt. (Csak halkan mondom, hogy nagyon SZERETLEK TITEKET.)

No meg persze a Wham is itt van, és, hogy miért nem Madonna? Nos ez maradjon az én titkom, de a Wham nosztalgikus, cuki meg minden, én pedig imádom Őket.  A jóga jobban fiatalít, mint a botox ezt ne felejtéstek el, az UTTÁNÁSZANA pedig az arcbőrráncok ellen is hatásos, a Lefelé néző kutya meg a lábaimat, a bokáimat és a csuklóimat is erősíti és az egyik kedvencem lett, pedig tavaly még utáltam.... Szóval jógázzatok egy kicsit minden nap :) Én pedig szívesen tanítok bárkit, akit ez érdekel :)

 

Köszönettel tartozom Dr. Laczkó Tibor ortopédsebésznek is, aki minden kérdésemre válaszolt, lelkiismeeretesen kivizsgált és a továbbiakban is támogatja a céljaimat :)

Most megyek, aludni, Freedom :)

Máté ingét a GAS biztosította :) Buddhafejes Karkötö: Nympha Jewellery - ami mindig rajtad van :) Az örök mosolyt dr. Varga Réka fogorvos garantálja, Jógaterapeuta: Horváth Beáta, Jógaiskola: Sarasvati Alapítvány :) Ennyi...