ReLoveUtion

re_love_ution.jpgTavaly arról írtam Nagypéntek táján, hogy sokszor próbáltam elképzelni milyen lehet a halál. Meg is akartam jeleníteni magam egy fekete-fehér fotón halottként. (Ezt végül sokak örömére vagy bánatára nem tettem meg. No comment please!) Arról elmélkedtem akkor, hogy Szepes Mária szerint a férje nem halt meg, csupán létformát váltott. Most viszont a kereszthalálról való elmélkedés után "beszélgessünk" egy kicsit az Életről.

De miért is?

Mert ez is éppen elég izgalmas. Vagy tán tévedek? (Szerintem nem.) Cáfoljon meg, aki mer...Állok elébe és felveszem a kesztyűt. Sokan azt mondják, hogy az Élet kín és szenvedés. Nos az is lehet ha arra fókuszálsz. De cserélj inkább szemüveget! (Ehhez mindenképpen kérd ki a kedvenc szemészed és optikusod tanácsát.) Nem a vallásokkal és világgal van a fő probléma, hanem Veled, vagyis az általad viselt elfuserált és ócska szemüveggel. Bár Tom Ford jó kereteket tervez, a Ray Ban meg klasszikus, Armani pedig zseni, de nekem mindez kissé unalmas...

Sajnos nem jár mindenki rendszeres szemvizsgálatra és nézőpontellenőrzésre sem. Jézus, azon kívül, hogy  áldozatot hozott értünk, próbálta felnyitni a szemünket azzal amikor azt mondta, hogy "Szeresd felebarátodat, mint Tenmagadat!"

A vallás nem más, mint egy rendszer. Vagyis előre definiált szempontok szerint, egyfajta kategorizált gondolkodás, Istenről és a Világegyetetmről is. A kérdés csak az, hogy ki állítja össze ezeket a szempontokat? Megadják előre a vallási vezetőink a számunkra vagy mi magunk hozzuk meg azokat a tapasztalataink által? 

(Itt eldönthetjük, hogy mi a megfelelő Nekünk. De súgok egy kicsit: a tapasztalat izgalmasabb mert az egyenlő  az Élettel.)

Olvassa el mindenki a neki tetsző Szent íratokat a Tórától a Bibliáig és vissza. Akár egyet vagy többet, mindegy is. Aztán vegye ki az alapogondolatokat és rá fog jönni - mert megtapasztalja - , hogy minden rendszert egyetlen egy belső erő mozgat, minden Próféta egy alapeszmét hírdet, ez pedig nem más, mint a Szeretet! (Tudom gyakorolni nehéz, de érdemes vele futni egy-két kört.) 

A "Szeresd felebarátodat, mint Tenmagadat" eszméje Egységesít, nem pedig elválaszt bennünket az embertársainktól. Minden azon múlik, hogy megérted-e a kinyilatkoztatás valódi jelentését. Ehhez nem kell mást tenned, mint gondolkozni és tapasztalniHa a Szeretet által cselekszel a kín és a szenvedés eltűnik és egyre több örömben lesz részed. Eggyé válsz a körülötted lévő világgal és testvérként látod az idegeneket is. Nem rombolod a környezetedet, mert tiszteled az élet minden formáját. Ekkor szemüvegre sem lesz többé szükséged, így akár el is dobhatod majd. Szerintem azonban emlékeztetőnek jobb lesz a polcodon hagyni az okulárédat... (Valjuk be: a keret amúgy is drága volt.) Tehát Mester vagy, vagy éppen szolga? A döntés csak rajtad múlik...

Let's go for the:

REloveUtion

reLOVEution